Imod Frihed – 3. december 2016

Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen

I forbindelse med For Friheds juledemonstration, med juleoptog gennem Nørrebro, var der – naturligvis – mødt venstreradikale moddemonstranter op for at moddemonstrere. Det gør der i øvrigt til alle For Friheds demonstrationer, og deres agenda er hver gang den samme.

Først og fremmest forsøger de at stoppe For Frihed demonstrationen ved at stå i vejen eller komme ind i demonstrationen, hvor de kan lave optøjer, og derved måske få politiet til at stoppe demonstrationen.

Dernæst er det, med tilråb, at prøve at overdøve For Frihed demonstrationernes talere og musik. Dette er ofte med tilråb som:
 • Ingen racister i vores gader
 • Ingen fascister i vores gader
 • Ingen nazister i vores gader

For Friheds juledemonstration var ingen undtagelse. Imod Frihed, som dækker over de venstreradikale initiativer ”No Pegida DK”, ”Revolutionære Antifascister”, “Østerbro Antiracister“, ”Antifascistisk Aktion”, ”Projekt Antifa” (på Facebook) og ”Venstreradikal Organisering”, havde meldt ud af de ville indtage Israels Plads kl 11.30 – en halv time før For Frihed havde indkaldt til demonstration – og dermed forhindre For Frihed i at afholde deres demonstration. Dette var naturligvis hverken gået For Friheds eller politiets næse forbi, og politiet var derfor mødt talstærkt op, i god tid, for at stoppe Imod Frihed i at indtage Israels Plads, og dermed forhindre For Frihed deres grundlovssikrede forsamlingsfrihed.

Imod Frihed fulgte planen, og – godt nok 5 minutter forsinket – forsøgte de at indtage Israels Plads. Politiet stoppede dem dog, da de nåede fortorvet ved Israels Plads, og holdt dem dér, da Imod Frihed forsøgte at forcere yderligere. Her stod Imod Frihed i ca. 15 minutter og puffede frem og tilbage med politiet, alt imens de kom med deres sædvanlige tilråb som nævnt ovenfor. Politiet tilbød dem flere gange at anmelde en lovlig demonstration, hvormed politiet kunne finde et andet sted hvor Imod Frihed kunne afholde deres demonstration, og dér udøve deres ytringsfrihed og forsamlingsfrihed. Ingen fra Imod Frihed ønskede at anmelde en demonstration, og efter et kvarters tid fik politiet nok. Politiet fik betjente iført kampuniform ind imellem Imod Frihed demonstranterne og de let-klædte betjente der holdt Imod Frihed væk fra Israels Plads, hvorefter politiet trykkede Imod Frihed væk fra kanstenen til Israels Plads, ad Vendersgade, ned mod søerne.

“No Pegida DK” forsøger at indtage Israels Plads, for at forhindre For Frihed i at afholde en lovlig demonstration.

Herfra skildtes Imod Frihed deltagerne. Nogle få af dem sneg sig tilbage til Israels Plads, hvor For Frihed stadig var i gang med taler, julesange og jødekager, men langt de fleste Imod Frihed demonstranter løb ad Dronning Louises bro til Nørrebrogade. På starten af Nørrebrogade blev der væltet et par containere, som blev sat i brand. Derudover afspærrede Imod Frihed Dronning Louises Bro ved at lave en kæmpe blokade på tværs af Dronning Louises Bro, af byggematerialer fra en nærliggende byggeplads. Dette viste sig dog at være spildt arbejde, da For Frihed gik henover Fredensbro – helt på linje med de skilte For Frihed i øvrigt havde medbragt på dagen med ”Stop Volden”, da der i dagene op til For Frihed demonstrationen havde været 2 tilfælde af venstreradikalt hærværk, som der kan læses om her og her.

Ad fredensgade havde Imod Frihed demonstranterne gjort hvad de kunne for at hindre For Friheds juleoptog, ved at lægge materialer fra et nærtlæggende vejarbejde henover vejen, og derudover lavede Imod Frihed en menneskelig blokade på Tagensvej, hvor de arm-i-arm gjorde hvad de kunne for at standse For Friheds demonstration. De kastede også et par kanonslag, for rigtigt at sætte trumf på, men politiet fik uden videre fjernet Imod Friheds blokade, og For Frihed demonstration fortsatte gladeligt deres juleoptog til Nørrebrogade. På Nørrebrogade formåede Imod Frihed ikke at organisere nogen betydelig modstand, og For Frihed demonstrationen fortsatte derfor uhindret deres juleoptog til Den Røde Plads (Superkilen), hvor For Frihed demonstrationen sluttede med en tale af Jeppe Juhl – søn af forældre der har siddet i KZ-lejr og nuværende redaktør på NewsSpeek.

Billeder

Henrik Skaaning (Socialistisk Ungdomsfront – SUF) ved Israels Plads umiddelbart før den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration prøver at indtage Israels Plads, for at forhindre For Frihed i at afholde deres lovlige demonstration.

Susanne Dahl (venstre) og Eldina Jaganjac (højre), som tidligere har infiltreret en For Frihed demonstration. Begge har tidligere forstyrret et møde med Morten Uhrskov i Grundlovsforeningen Dansk Kultur.

Andrea Marie Vitus Andersen i “No Pegida DK” moddemonstrationen på Israels Plads – lige ved siden af manden (sort hue, ørering og briller, i baggrunden) der et kvarters tid senere skulle blive dagens første anholdte, da han kom igennem politiafspærringen og ind i For Frihed demonstrationen hvor han ødelagde et Dannebrogsflag.

Susanne Dahl med sort hætte til venstre i billedet, i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration.

Sesil Rønsholdt Knage (midten af billedet med ring i næsen og pandebånd) deltog i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration ved Israels Plads.

Sebastian Burgdorf Dreymann (med sort hætte og brun kasket) deltog også i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration. På billedet står han bag demonstrationens røde banner.

Ludvig Brostrup (med ring i næsen) bag politiets afspærring på Israels Plads. Han er at af de sædvanlige råbe-hoveder til “No Pegida DK” moddemonstrationerne, og dagens For Frihed demonstration var ingen undtagelse.

Helga Lützen (venstre), Susanne Dahl (midten) og Eldina Jaganjac (højre) står og råber efter For Frihed demonstrationen, bag politiets afspærring ved Israels Plads.

De 2 gode venner Kraka Ottzen og Sebastian Burgdorf Dreymann deltog begge i dagens ulovlige “No Pegida DK” moddemonstrantion. Videodokumentation på YouTube.

Helga Lützen deltog i “No Pegida DK’s” forsøg på at indtage Israels Plads. Her ses hun bagved politiets afspærring.

Rasmus Nielsen (mørk hue, blå rygsækstropper) i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration.

Christina Ladefoged (lyst hår, briller) i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration.

Mathias Guldbrandt Rødsgaard (mørk hue, stort mærkt skæg) og Daniel Rask i den ulovlige “No Pegida DK” moddemonstration.

For Frihed deltager (i læderjakke med ryggen til) prøver at snakke med venstreradikale fascister – dog uden held. Calle Vangstrup (i blå hue) håner forsøget på dialog, som kan ses her på video på Youtube. Til højre ses Sigurd Jakobsen (gul og sort arbejdsjakke) som også deltog i den ulovlige “No Pegida DK” demonstration.

Calle Vangstrup (til venstre med cigaret i hånden) bag politiets afspærring på Israels Plads.

Redox – hér Rasmus Emil Preston Rasmussen – generede fra første færd For Frihed demonstrationens deltagere, ved at stikke hans store kamera op i hovedet på folk, så snart de ankom til demonstrationen.

Simon Høgh Bünger Paulsen fra Redox er klar til dagens strabadser. Hans venstreradikale bagland fra “No Pegida DK” har advaret ham om hvad der er i vente, så han har taget hjelm med til dagens demonstration – noget som kun de 4 venstreradikale fotografer (to fra Redox, en fra Reaktion og en fra Solidaritet) havde belejliget sig med.

Politiet tager den sædvanlige snak med Rasmus Emil Preston Rasmussen fra Redox, om hans intimiderende adfærd og chikane af deltagerne i For Friheds demonstration.

Dagens første anholdte fra “No Pegida DK” moddemonstrationen. Han havde sneget sig ind i For Frihed demonstrationen og ødelagt et Dannebrogsflag. På billedet ses det civile politi afhøre den anholdte.

Simon Høgh Bünger Paulsen og Rasmus Emil Preston Rasmussen med deres telefoner i hånden. Mon de er i gang med at informere deres bagland om For Frihed demonstrationens fremgang, som tidligere?

Laura Na Blankholm (med pressekort) fra det nu lukkede Modkraft dækkede også dagens demonstration.

Blandt “No Pegida DK” moddemonstrationen havde indfundet sig en islamist iklædt et julemandskostume. Han tiltrak sig dagen igennem en masse positiv opmærksomhed fra “No Pegida DK” moddemonstranterne. De så alle igennem fingre med at han gjorde tykt grin med julen og de mange dhimmificerede danskere på Nørrebro. Islamistens ven går og filmer ham til højre i billedet.

Islamisten som deltog i “No Pegida DK” moddemonstrationen, havde svært ved at skjule han store sorte skæg – et af flere kendetegn for rettroende muslimer.

En For Frihed deltager sender lidt ‘peace‘ i Redox arkiverne. Simon Høgh Bünger Paulsen (Redox) er manden bag kameraet, iført blå jakke og sort sikkerhedshjelm.

Henrik Skaaning (Socialistisk Ungdomsfront – SUF) sætter her en yngre – såkaldt – revolutionær antifascist i gang med et af de sædvanlige tilråb: “Ingen racister i vores gader”.

Dorthe Guldfeldt (sort jakke, grønligt tørklæde) og Bwalya Juliet Sørensen (med orange hårdække) fulgte hele For Frihed demonstrationen fra sidelinjen, og kom dagen igennem med fuck-fingre og de sædvanlige tilråb som fx. “ingen racister i vores gader”. Videodokumentation på Youtube.

Rasmus Emil Preston Rasmussen (venstre) fra Redox og Thomas Lethager Sørensen (højre) fra Reaktion tog billeder til dagens demonstration.

Dorthe Guldfeldt (sort jakke) og Bwalya Juliet Sørensen (med orange hårdække) ses her give fuck-fingre til For Frihed demonstrationens deltagere, mens de kommer med deres sædvanlige tilråb, bl.a. “Ingen racister i vores gader”.

Tau Guldmann Kristensen (med rød hue) var med i moddemonstrationen. Han ejer The Propaganda Cooperative ApS (på Facebook) sammen med Sesil Rønsholdt Knage og Rune Bødker Nielsen.

Rune Bødker Nielsen deltog også i “No Pegida DK” demonstrationen. Her ses han med sort hue og sort tøj i midten af billedet lige efter at han havde smidt sit cigaretskod efter Frie Danskeres fotograf.

Tau Guldmmann Kristensen i “No Pegida DK” demonstrationen. Han har tidligere dirigeret “No Pegida DK” demonstrationernes deltagere til at omringe For Frihed deonstrationen. Til højre for Tau ses Daniel Rask og Rune Bødker Nielsen, som løbende har deltaget i “No Pegida DK” moddemonstrationerne siden 2015.

Anders Uldal Bessing Holm i “No Pegida DK” moddemonstrationen. Han er fast deltager i de aggressive moddemonstrationer imod For Frihed demonstrationerne.

Dorthe Guldfeldt (giver fuck-finger) og Bwalya Juliet Sørensen (orange hårdække) i “No Pegida DK” moddemonstrationen. På For Frihed deltagerens t-shirt er der trykt et billede af en kyssende Bwalya Juliet Sørensen.

Mathias Guldbrandt Rødsgaard og Daniel Rask i “No Pegida DK” moddemonstrationen. De deltog begge i den aggressive – men forfejlede – indtagelse af Israels Plads tidligere på dagen. Se video nedenfor.

En “No Pegida DK” moddemonstrant giver For Frihed deltagerne den sidste finger med på vejen, lige inden de går ind i toget på Nørrebro Station. Til højre i billedet ses Calle Vangstrup med krydsede ben, som tidligere på dagen havde ignoreret en For Frihed deltagers forsøg på dialog.

Dagen igennem hang der en helikopter i luften over For Frihed demonstrationen, sådan at politiet havde bedre overblik over potentielle voldelige angreb fra den fascistiske venstrefløj.

Video


“No Pegida DK” forsøger at indtage Israels Plads


“No Pegida DK” bliver tilbudt at holde en lovlig demonstration


Politiet fjerner den ulovlige “No Pegida DK” demonstration


Polititet var mødt stærkt op på dagen


For Frihed deltager forsøger at tale med “No Pegida DK” moddemonstranter


Redox bliver konfronteret med venstreradikalt hærværk


Dorthe Guldfeldt, Assmae Halouani og Bwalya Juliet Sørensen råber “nazi svin” efter For Frihed demonstrationen


Dorthe Guldfeldt og Bwalya Juliet Sørensen råber “ingen racister i vores gader” efter For Frihed demonstrationen

Frie Danskere har i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel forsøgt at få en kommentar fra følgende personer uden held:
Anders Uldal Bessing Holm, Andrea Marie Vitus Andersen, Bwalya Juliet Sørensen, Calle Vangstrup, Christina Ladefoged, Daniel Rask, Dorthe Guldfeldt, Eldina Jaganjac, Helga Lützen, Henrik Skaaning, Kraka Ottzen, Ludvig Brostrup, Mathias Guldbrandt Rødsgaard, Rasmus Emil Preston Rasmussen, Rasmus Nielsen, Rune Bødker Nielen, Sebastian Burgdorf Dreymann, Sesil Rønsholdt Knage, Sigurd Jakobsen, Simon Høgh Bünger Paulsen, Susanne Dahl, Tau Guldmann Kristensen og Thomas Lethager Sørensen.

Opdatering 19/2-2017

Sune Birk Loft har tidligere været omtalt i denne artikel som deltager i “No Pegida DK” moddemonstrationen under deres forsøg på at indtage Israels Plads. Han har taget kontakt til Frie Danskere og afviser at have deltaget i den ulovlige moddemonstration denne dag.

En mening om “Imod Frihed – 3. december 2016”

 1. Henrik Nielsen siger:

  »Politiet tager den sædvanlige snak med Rasmus Emil Preston Rasmussen fra Redox, om hans intimiderende adfærd og chikane af deltagerne i For Friheds demonstration.«

  På et tidspunkt opdagede jeg, at han var med samme bus som mig. Hvor havde jeg dog lyst til at give ham samme behandling, som han mener, at andre skal have, hvis de kan tænke selv!

  Venstre-fascister ER afskyelige. Som Churchill udtrykte det: »Fremtidens fascister vil påstå, at de er anti-fascister«.

  Hvad mon han og Simon Bünger ville sige til, at vi andre gik rundt og ødelagde hans ting, blot fordi vi opfatter ham som tåbelig, når han vil støtte folk, der siger »Asyl til alle her og nu«? Får alle asyl, så er det slut med velfærdssamfundet, så han er med til at ødelægge Danmark og hele Europa, hvorved man kan sige, at han er landsforrædder, og så må han da være et legitimt bytte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.