Støt Uwe Max Jensen

Støt Uwe Max Jensen ved at bruge dette som profilbillede på Facebook. Husk link til: http://balletmagnifique.blogspot.dk/2016/10/kurt-westergaard-krver-100000-kroner-af.html

Tegneren af den verdenskendte Muhammedtegning Kurt Westergaard, og fotografen Michael Drost-Hansen, som tog et verdenskendt billede af en pige og en dansk betjent siddende på en dansk motorvej i efteråret 2016 under immigrantkrisen (Uwes billede kan ses her og her), har via Dansk Journalistforbund anlagt en erstatningssag mod Uwe Max Jensen. Erstatningssagen omhandler Kurt Westergaards tegning af den islamiske profet Muhammed med en bombe i turbanen, og Michael Drost-Hansens billede af en betjent og en pige som sidder og leger på en dansk motorvej under migrantkrisen i efteråret 2016. Begge disse billeder har Uwe Max Jensen ladet sig inspirere af i sin performance-kunst, hvorfor Westergaard og Drost-Hansen nu kræver erstatning af Uwe Max Jensen på hhv. 100.000 kr. og 40.000 kr. for brud på deres ophavsret.

Westergaard udtaler samtidigt til Politiken at han tager sagen af principielle årsager, da Uwe Max Jensen bare »kunne have spurgt« om han måtte bruge Westergaards Muhammedtegning.

Sagen er et angreb på Uwe Max Jensens kunstneriske frihed, og dens udfald kommer til at danne præcedens for kunstneres kunstneriske frihed i fremtiden.

Det venstredrejede Politiken har i en trykt avisartikel den 6. februar 2017 brugt Thomas Riis fra Københavns Universitet som ekspert i ophavsret, og han udtaler at sagen kan falde ud til begge sider. Thomas Riis bliver citerer på en måde så læseren efterlades med et indtryk af at det er usikkert hvilken side sagen falder ud til.

Sagens er anlagt mod Uwe Max Jensen og han valgt at bruge Rasmus Paludan som advokat. Det er på ingen måde omkostningsfrit at føre et forsvar af denne kaliber, og Uwe Max Jensen opfordrer derfor støtter i hans sag til at donere penge til at dække sagsomkostningerne. Læs mere om betalingsdetaljerne på Uwe Max Jensen blog Ballet Magnifique.

Frie Danskere støtter Uwe Max Jensen med 500 kr.

Du kan også støtte Uwe Max Jensen ved at bruge ovenstående billede som profilfoto på Facebook, og derved gøre omverdenen klar over at du støtter Uwe Max Jensen i hans sag. Samtidigt må du gerne skrive et link til denne side, hvor folk kan læse mere om sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.